Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Στα ράφια του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου θα τοποθετηθούν ελληνικά προιοντα


Στο μεγαλύτερο, υπό ανέγερση, εμπορικό κέντρο του κόσμου, το “World Commerce Valley – YANJIAO International Trade City”, που βρίσκεται στην Κίνα, ετοιμάζονται οι χώροι που θα φιλοξενήσουν Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα εισέλθουν στο Yanjiao μαζί με το Βέλγιο, τον Καναδά και τη Ν. Κορέα.
Αυτό ανακοινώθηκε σε εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από 150 εξαγωγικές εταιρείες και στην οποία γνωστοποιήθηκε ότι η εταιρία Καπερώνη, εξασφάλισε την αποκλειστική αντιπροσώπευση του κέντρου για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το εγχείρημα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, υποστηρίζεται από τον υφυπουργό των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Μάρδα και από το Τμήμα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο.
Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Kaperoni BFG Α.Ε. Νικολέττα Καπερώνη υπογράμμισε στην σχετική εκδήλωση ότι “ανοίγει ο δρόμος για ασφαλείς εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Κίνα”.
Σχετικά με το εμπορικό κέντρο η ίδια ανέφερε ότι οι χώροι του θα περιλαμβάνουν μόνιμο εκθετήριο, ηλεκτρονική πλατφόρμα πωλήσεων και άλλες υπηρεσίες, ενώ στο εγγύς μέλλον θα προστεθούν και τελωνειακές αποθήκες (ο εκτελωνισμός θα γίνεται επιτόπου). ‘Αμεσα δημιουργείται στον ίδιο χώρο και εμπορικό κέντρο (mall) για λιανικές πωλήσεις προϊόντων. Ο ελληνικός χώρος, εμβαδού 10.000 τ.μ. είναι σχεδιασμένος από Έλληνες αρχιτέκτονες και στόχος είναι να αποτελέσει «σημείο αναφοράς για όλη την Κίνα».
Όπως εξήγησε η κυρία Καπερώνη, με τη λειτουργία του από 12/7/2016, το Yanjiao θα καταστεί για την Κίνα ένας μεγάλος «Εισαγωγέας» προϊόντων, υπηρεσιών, τουρισμού, τέχνης και πολιτισμού, δημιουργώντας μία “καινούργια ταυτότητα εισαγωγών” στην Κίνα. H καινοτομία του έγκειται στην διαφοροποίηση του από τα υπάρχοντα εμπορικά κέντρα αφού βασικός στόχος του είναι η εισαγωγή, ανάδειξη, προώθηση και εμπορία αγαθών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, ανά χώρα (country brand).
Ειδικότερα για τον τουριστικό τομέα θα υπάρχει δυνατότητα μεγάλων τουριστικών πακέτων και συνεργασιών, που θα ενισχύσουν τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και την τουριστική θέση της χώρας μας.
πηγή:http://www.lay-out.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου